Surdegsbröd

Jag älskar att baka surdegsbröd!
Nåväl baka o baka
Det är ju mest exprimenterande och joxande
Men
Så spännande , varje gång.
Jag är lika förhoppningsfull då jag matar mina surdegar
En vete och en råg
Det gäller att få liv i dem, för det är ju alldeles utan jäst i
Idag skulle det bli formbröd och pain riche
Det lyckades ganska så bra...jättegott!
Bara med smör på ...MUMS!
Jag har nu lyckats med två surdegsbak
(Innan totalt misslyckats med lika många)
Denna bok av Martin Johansson har räddat mej
Där är recepten på grundnivå, typ för dummies
Det står till och med hur många minuter man ska röra degarna...
Sådant gillar jag.....
Jag läser o blandar o läser o rör
Jag kom  på att surdegs bröd är perfekt att grilla och rosta
Det blir så jättegott
Nästa surdegsutmaning blir att prova på kanelbullar..
Oj så spännande.
 
En bra dag idag med början i kyrkan för att se på lilla Lilly som skulle sjunga med kompisarna på barntimmen
Det gick så bra för alla små, efteråt blev det lite spex och gofika
Solen tittade förbi så vi bestämde oss för att åka till stugan o hämta Påskris
Rekordmycke snö!
Nu är det visserligen en tidig Påsk iår men jag har aldrig under mitt snart 56åriga liv upplevt så mycke snö 
då jag utfört detta uppdrag tidigare
Vackert och mycke frisk luft fanns det dock
Påsken närmar sej
Jag längtar så!
Börjat pynta lite; i lekrummet
Tro mej mer ska det bli...
Jag återkommer!
Kram till er alla
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0