Bakardag

Jag o min lillebror Olov har haft en bakardag 
I Malås bagarstuga på Hembygdsgården
Jag är så glad att den finns bevarad.
En så fin liten en stuga
Det är så himla kul o mys att vara där
Att man kan förena nytta med nöje
I bagarstugan blir det alltid en särskild stämning
Mycke prat om roliga saker, om känsliga saker som inte får lämna stugan, om hur varm ugnen ska vara, om bröden ska vara tunna eller tjocka. Ja listan kan bli hur lång som helst.
Den ständiga frågan är 
Hur många "stöupa" (satser) ska vi göra?
Olov är alltid misstänksam.
Jag fattar inte det.
Han påstår att jag vill lura honom o baka mer än vi kommit överens om
Sanningen att säga är det ju jag som gör degen som man vet ju aldrig......
Vi har nu ialla fall bestämt oss vilket recept vi ska gå efter.
Tidigare var det den ständiga frågan.  
Numera bakar vi alltid efter vår mormors recept..
Det tycker jag är det bästa, det håller i längden då jag nu testat lite olika
 

Mormors bagarstugebröd recept:
3.5 liter Mjölk
3 pkt jäst
2 msk socker
1.5 msk salt
1 msk hjorthornssalt
2 pkt rågsikt
1 dl sirap
100 gr margararin
Vetemjöl och bakpulver till utbakning

 

Jo jag är inte snål jag bjuder med receptet :)

Varsågod!

 

 

Jag känner att mormor är med oss..på nåt sätt där i bagarstugan

  Jag kavlade och Olov gräddade
 Flera gäster kom för att smaka
 Goda o många mackor blev det....
Dagen avslutades med pizza gräddning till middag
 
En sådan bra dag, stöp i säng och känner mej något ledbruten idag.
MEN
Det var det värt!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Där lärde jag mej också att baka, av samma bagarmästare, min farmor!

2016-10-16 @ 13:30:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0