MoroDotterDate och recept

Den här gången var det min tur att ordna MorochDotterDate
Hemma hos mej
Det är så jättekul med dessa middagar
Tre rätters
Så spännande att planera, böka och stöka
Menyn:
Förrätten : Melonsoppa, som ska serveras kall ,sommarfräscht
 Räcker som förrätt till 8 personer.
Ingredienser:
* 385 g kräftstjärtar
* rivet skal och saft av 12 lime
* 1 honungsmelon
* 1 tsk sambal oelek
* 12 tsk salt
* 3 dl  turkisk matyoghurt
* 12 dl grovhackad gräslök

Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda dem med limeskal och limesaft. Dela, kärna ur och skala melonen. Skär den i bitar och mixa till puré.

Tillsätt sambal oelek, salt och yoghurt. Mixa en kort stund och kyl soppan. Servera med kräftstjärtar och garnera med gräslök.

Rebecka som inte tål skaldjur fick fetaost som toppning

Jag ska nu avslöja en sak. Då jag nästan gjort soppan klar upptäckte jag att jag haft fel melon..                                                                                                 

Det skulle vara honungsmelon och jag hade använt vattenmelon!!                                                                                                                                                 

Oupps, det kändes precis som jag inte ville göra om allt..men alltså det blev jättegott!                                                                                                                

En ny rätt var skapat                                                                                                                                                                         Idag hade jag bjudning igen och tänkte då testa med honungsmelon...                                                                               Jomenvisst den smakade annorlunda men också god...

 Varmrätten var pepparlaxen
Mina gäster tyckte att det krullade smöret var lite överkurs
Till efterrätt blev det;
Vit chokladmousse med citron
  • 2 12 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • rivet skal och pressad saft av 12 citron
  • 1 dl kvarg
  • 12 dl rostad flagad mandel
  • 2 dl färska hallon

Gör så här:                                                                                                                                                                                 Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikro så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt choklad, citronskal och saft under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädde.  Häll upp moussen i små glas. Låt stå i kyl ca 1 tim. Toppa med mandel och hallon vid servering.

MUMS!!
Alla var vi mätta, nöjda inför vår självklara selfie
Vi hade pratat, skrattat, varit nostalgiska, rörda, fnittrat och skrattat igen
Tack Emma, Gunnel och Rebecka för den trevliga kvällen ♥♥♥
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Robex Lundgren

fint

2015-06-29 @ 09:38:50
URL: http://ghgumman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0