"Jag ser naturen plötsligt på ett helt nytt sätt, inte bara med ögonen utan också med själen. Nu kan jag njuta av tillvaron och livet".

Några ord om "Kvinnans tredje ålder. Mitt i livet "

När en amerikansk psykolog nyligen frågade kvinnor mellan 50 och 60 om deras livskvalitet, fick han överraskande positiva svar: knappast någon enda kvinna beklagade sig över sin ålder, nästan alla tyckte att deras liv nu var "friare och mindre begränsat än tidigare" och att de först nu verkligen kunde njuta av livet fullt ut och börja förstå sin tillvaro.
Ökad självkänsla och större självbestämmande. Det mår man bra av.

Den amerikanske psykologens resultat är egentligen inte så överraskande. De motsvarar kvinnans nya självkänsla, ökade självförtroende och oberoende. Mycket har förändrats till det bättre.

Idag är kvinnan av olika skäl - kroppsvård, kosmetika, mode, kostmedvetenhet - ung betydligt längre, än förr. Hon är attraktiv mycket längre och vägrar att resignera på grund av några rynkor och grå strimmor i håret. Dagens kvinna har absolut fått en "tredje ålder", och dessutom en njutningsbar ålder. I denna ålder upplever många kvinnor en ny frihet. Barnen är vuxna och utflugna. Nu får de äntligen tänka på sig själva igen, prioritera sina egna intressen och planera sin tid som de själva vill - ett på många sätt betydligt angenämare
och mindre hektiskt liv.

Konflikterna med andra blir alltmer sällsynta och när de trots allt uppträder är de numera lättare att lösa - människokännedom och erfarenhet är en god hjälp. Förmågan att verkligen uppleva saker blir allt intensivare, och hos många utvecklas.

Jo detta låter ju bra...helt  fantastiskt

Alltså det är nu det börjar...en ny start i livet..mitt tredje.... mitt i livet...här o nu är JAG!!!


Kommentarer
Postat av: Mor Eivor

Roligt tycker jag, båda mina flickor bloggar.

2012-09-28 @ 09:01:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0