Bättre förr eller??

Tänk vad tiderna har ändrats under mitt liv, fastän jag ibland inte känns så himla gammal ju:
* Jag minns ju att min mor Eivor sydde alla våra kläder som små och även stickade .Om vi någongång fick köpes så var det ju väldigt fint och speciellt.Glädjen över köpes Helly Hansen sockarna då dom kom. 
Numera känns det ju exklusivt med hemsydda kläder. Mina egengjorda stickade sockar är  populära.
* Hemlagad god näringsrik mat var alltid på bordet exakt 16.30 för pappa slutade jobba 16.00. Alla i familjen var samlade. Någongång per år möjligtvis fick vi gå på bar som det sades då. På bar var  på Marklundsbar och då var det ju jätte spännande.
Att familjer äter halvfabrikatmat hemma är nog inte alls ovanligt. Många restauranger profilerar sej med Hemlagad mat. Det känns som det är det som är spännande numera att få äta god hemlagad mat och då blir det ute för många.
* Köpesbakverk existerade överhuvudtaget aldrig förutom då vi umgicks med en nära familj där fick man alltid spännande köpeskakor och god loranga till. Mina favoriter var köpes tosca som jag fortfarande kan minnas doften på och vi fick det bara hos denna familj.
Hembakat serveras nog mest vid högtidligare numera
* Saften kokades alltid själv, jag kan fortfarande minnas våra besök hos farfars i Aspliden där det jämt bjöds på hemkokt svartvinbärssaft, men det vara bara så här att farmor var ytterst sparsam och tog tillvara allt. Detta resulterade att det blev en tjockbottensaft som det var stora problem att få i sej. Men jag minns hur jag gruvade mej att dricka upp det sista men det gjordes alltid.
Jag tror icke någon ungdom idag kan säja detsamma utan om saften hos dagens farmödrar är dålig så är det ingen som kämpar i sej den.
* Då pappa hade slutat jobba på fredagen var hemmet i topp skick mamma var omklädd och det bjöds på god fredagsmiddag
I många familjer följs man åt för att handla maten som ska serveras senare på fredagskvällen och man hjälps åt att städa i mån av tid
Men oj vad jag nu känner mej gammal helt plötsligt ! Känns som jag var liten mera i forntid än i nutid...fortsättning i detta ämne kommer det mera av......:)
'

Kommentarer
Postat av: Anonym

De var tiden som man har gömt i sitt hjärta att ta fram då och då.

2012-10-15 @ 09:02:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0