Bagarstugan

Alltså baka i bagarstugan är så himla kul
Det är lite knep o knåp med förberedande, man ska ju planera in datum , hyra stugan ,
och den vanliga frågan är: Vilket recept och hur många stöpar?
Då är det oftast funderingar om vi ska baka ur,
min mormors recept:
3.5 liter Mjölk
3 pkt jäst
2 msk socker
1.5 msk salt
1 msk hjorthornssalt
2 pkt rågsikt 
1 dl sirap
100 gr margararin
 eller
Isas recept:
5 liter Mjölk
6 pkt jäst 
2 msk salt
2 dl olja
1.5 dl sirap
2 paket rågsikt
1 paket vetemjöl
 
Nu blev det 2 stöpar ur Isas recept!!
Mina nära o kära brukar ge antydningar om att jag försöker luras så vi ska baka ur många liter
men jag vet icke vad dom pratar om :)
Denna gång skulle mor o Emma vara med o baka
Det är så mysigt i bagarstugan
elden sprakar
man fikar go bröd, pratar,skrattar , förtroliga samtal och kanske skvallrar lite
Det som säjs där det stannar kvar i stugan o så har det alltid varit
Ojoj så många nyhetsstoff som finns där i luften
Det känns rejält att baka i bagarstugan
o det får jag känna mej rik
att packa frysen full med detta goa bröd
 
 
Många påsar av det goa brödet blev det
Mumsfilibabba!

Kommentarer
Postat av: Mor Eivor

Ja mycke bröd blev det, fint att ha när tomten och andra smörgåssugna kommer.

2012-11-25 @ 08:57:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0